Sie 11

Byliśmy obecni na obchodach 12 rocznicy Racji Polskiej Lewicy

W dniu 09 sierpnia 2014 roku odbyły się krajowe obchody 12 -tej rocznicy powstania Racji Polskiej Lewicy. W imieniu Rady Krajowej przewodniczący pan Ryszard Dąbrowski zaprosił delegację Stowarzyszenia Patriotyczno-Lewicowego ” Pomost”. W uroczystości udział wzięli. Prezes naszej organizacji Marian Bogumił Szłapa, Przewodniczący Komisji Rewizyjnej – Wojciech Wangart oraz koleżanka Ania Ostrowska.

Składając życzenia ” urodzinowe” Prezes ” Pomostu” powiedział między innymi:

(…) Dziękuję urodzonym 8 sierpnia 2002 roku, za dostąpienie zaszczytu udziału w Waszym święcie. Antyklerykalna Partia Postępu Racja, była odpowiedzią na niesprawiedliwość społeczną i niespotykaną w dzisiejszym świecie dominację kościoła watykańskiego w Polsce(…) Moi drodzy Wasze idee są Także naszymi marzeniami. Marzymy o świeckiej, przyjaznej Ojczyźnie. Marzymy o państwie które będzie prowadziło racjonalną politykę wewnętrzną i zagraniczną, nie zagrażającą bezpieczeństwu socjalnemu, bytowemu i kulturowemu swoich obywateli. Marzymy o Polsce niezależnej od nacisków i hegemonii obcych kultur i religii(…) w imieniu członków Stowarzyszenia Patriotyczno-Lewicowego ” Pomost” życzę Zarządowi i członkom Racji gorących dla Polski i naszej słowiańskiej cywilizacji serc(…) Będziemy pomagać wszędzie tam gdzie prowadzi nas wspólna droga. Będziemy wspomagać wszędzie tam gdzie jest nam po drodze, Nie będziemy przeszkadzać tam-gdzie dzieli nas różnica poglądów(…).

Głównym organizatorem uroczystości był przewodniczący Racji Polskiej Lewicy województwa kujawsko-pomorskiego Józef Ziółkowski.

Oprócz przedstawicieli organizacji wspomnianych wcześniej udział wzięła delegacja Polskiej Partii Socjalistycznej z Przewodniczącym Rady Wojewódzkiej PPS Panem Jerzym Kołomyjcem.

Poniżej pełna treść przemówienia Prezesa Stowarzyszenia Patriotyczno-Lewicowego „Pomost” na obchodach 12 rocznicy powstania Racji Polskiej Lewicy.

1 ping

1. Dla chcącego nic trudnego - na lewicy możliwe jest jednak porozumienie.

[…] okazało się bowiem, że wśród uczestników tegoż wydarzenia znajdzie się delegacja Stowarzyszenia Patriotyczno-Lewicowego „Pomost”. Obiecali mi oni dość szczegółową relację z tegoż […]

Komentarze zostały wyłączone.